08/12 – Terugblik op onze pop-upstand

Van zaterdag 19 november tot zondag 27 november vond je ons in de Antwerp Gift Shop. Met een team van een tiental mensen bemanden we daar om de beurten onze pup-upstand. Je kon er met ons kennismaken, van de eerste maaltijden proeven en twee boeren waarmee we samenwerken ontmoeten. De reacties die we kregen waren veelbelovend.

Het mocht gezellig zijn, die pop-upstand. Daarom maakten we het huiselijk. Comfortabele zeteltjes, mooie gedekte tafel, schattige kastjes, en fotokadertjes (geknutseld door kinderen) aan de muur, … Een echt woonkamergevoel.

Divers publiek

We ontvingen een divers publiek. Tijdens de weekdagen kregen we veel nieuwsgierige senioren over de vloer. In de weekends mochten we jonge gezinnen laten proeven van onze gerechten. Op het menu:

  • Balletjes in tomatensaus
  • pompoensoep
  • rijst met tofu en groentjes
  • wortelsoep
  • zevengroentestoemp met rookworst.

Door kinderen gesmaakt

Alle bezoekers wisten de gerechten te smaken. Zeker de kinderen. En dat zeggen we niet zelf. Zo was er een mama met een kindje, een moeilijke eter. De verwachtingen waren dus laag. Maar zowel de soep als de stoemp gingen vlot binnen. Ze vroeg zelfs een tweede portie. Ook andere kieskeurige kindjes aten alles vol smaak op. En de volwassenen? Die aten even graag mee. We hoorden zelfs: “Dit kan ik iedere dag eten.”

Daar waren natuurlijk allemaal bevestigende woorden. We hadden al een vermoeden dat onze gezonde kant-en-klaarmaaltijden lekker bevonden gingen worden door groot en klein.

ATV zag dat het goed was

Op 23 november kregen we ook heel wat pers over de vloer. Het relaas vind je hier. Bekijk ook zeker de ATV-reportage. Zij vergezelden ons bij de professionele bereiding in de keuken. En ze kwamen ook filmen in onze pop-upstand

Veel dank

We willen iedereen bedanken voor hun bezoek. En ook speciale dank voor alle medewerkers, waaronder ook twee thesisstudenten van UA. We willen ook onze kinderen (Amparo, Niks, Jade) bedanken omdat ze zo enthousiast meehielpen om onze postkaartjes te verdelen.

Maar we zijn er nog niet

Dat de pop-upstand een succes was, is zeker. We zagen dankzij de persaandacht en de bezoeken onze crowdfunding oplopen tot +80 procent. Met nog iets meer dan een week te gaan kunnen we de laatste hulp enorm gebruiken om 100% te halen. Hoe je kunt helpen? Door ons financieel te steunen (mocht je dat nog niet gedaan hebben) of door anderen warm te maken om Dagvers te steunen. Deel gerust deze link. Zo kunnen we samen ons project realiseren.