Dagvers cvba

Oftewel een coöperatieve onderneming die toont dat kant-en-klaargerechten écht lekker, gezond én ook nog eens goed voor mens en milieu kunnen zijn. We gebruiken verse biologische ingrediënten. Kleur- en smaakstoffen hebben we niet nodig. Laat staan bewaarmiddelen. Daar is een goede reden voor. We gaan namelijk resoluut voor een korte keten. En een snelle. Voor onze groenten werken we samen met lokale bioboeren en CSA’s (Community Supported Agriculture). Producten die we niet lokaal kunnen telen, zijn wel biologisch en/of fair trade. De productie van de gerechten gebeurt grotendeels door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo werken we aan samenleving met een plaatsje voor iedereen.

Hoe het begon

Als een praktische oplossing voor onszelf. Dat kreeg al gauw vorm in een ambitieus plan. Het mondde uiteindelijk uit in een coöperatieve onderneming. En dat op minder dan twee jaar tijd. Eind 2016 lieten we eerst een balonnetje los via een enquête. Aan deze crowdsourcing namen meer dan 500 mensen deel. Zij lieten hun nood aan dagverse kant-en-klare biologische maaltijden duidelijk blijken. En hoe die door ons bereide maaltijden er moeten uitzien. Het stelde ons in staat om een beter zicht te krijgen op de wensen van de mensen.

Reward based crowdfunding gehaald

Dat Dagvers naar ons gevoel voor veel mensen een oplossing zou zijn in hun drukke avondspits, kreeg nog meer bevestiging. Met onze crowdfunding overstegen we de vooropgestelde 10.000 euro. Kapitaal om de eerste stappen te zetten. De hoera-stemming was dan ook luid. Het gaf ons een enorme energieboost om er in 2017 volop tegenaan te gaan.

Ook BoleroCrowdfunding succes

Tot half mei 2017 kon je investeren in aandelen van Dagvers via BoleroCrowdfunding. Met heel wat voordelen uiteraard. Delen in de winst, vennoot worden en een stem hebben in de algemene vergadering. Zo maken de investeerders echt deel uit van onze Dagvers-community. En investeren was fiscaal voordelig dankzij de gloednieuwe Tax Shelter. Investeerders konden 45% van hun investeringen in mindering brengen in hun belastingen. Onder meer Kanaal Z besteedde er aandacht aan. We zijn dan ook het eerste bedrijf waarbij dat mogelijk was.

Waarom dagvers?

Er is nood aan kant-en-klaarmaaltijden die je niet met een schuldgevoel opzadelen

Steeds meer mensen hebben geen tijd om zelf te koken. Hun professioneel leven vraagt veel, zowel bij eenverdieners als bij tweeverdieners. In een gezin iedereen rond dezelfde tafel krijgen, blijkt ook steeds moeilijker. Maar een mens moet eten. En gezond eten, toch? Door het tijdsgebrek valt de keuze echter al gauw op kant-en-klaarmaaltijden vol vet, suiker, zout, en geproduceerd met stoffen die niet goed zijn voor onszelf en het milieu. Een schuldgevoel is bijgevolg nooit veraf.

Drang naar gezonde en onbewerkte voeding

De voedingsmarkt is in beweging. Consumenten verlangen naar klaargemaakte maaltijden met dezelfde smaak en versheid als zouden ze die zelf koken. Er is een behoefte aan gezond eten, onbewerkt en vrij van ongezonde vetten, chemicaliën en suikers. Eten zonder schuldgevoel, dus.

Waar wij onze onbewerkte ingrediënten halen

Momenteel halen we de meeste ingrediënten bij Biofresh, een leverancier van biologische voeding. De aardappelen komen van bij Warnez NV. Met hun overschot aan ‘lelijke patatjes’ kunnen wij wel weg mee. Onze vis halen we uit de netten van Vesche Vis, een coöperatieve die op duurzame wijze vis vangt. Met respect voor de vis en de visbodem. Het vlees? Daarvoor kunnen we rekenen op boer Robby van Hoeve het Blokhuis. We zijn in gesprek met verschillende lokale (bio)boeren om samen te gaan werken. Maar we zijn gebonden aan hun teelplannen die vooraf vastliggen. De natuur laat zich nu eenmaal niet opjagen. Het voordeel? We kunnen nu een goed zich krijgen op de benodigde ingrediënten voor de bestelde maaltijden. Daardoor kunnen we gerichter partnerships aangaan.

Contact

Heb je vragen of suggesties? Contacteer ons.

Wie wil je spreken?

03 289 35 66 | info@dagvers.org

Italiëlei 227, 2000 Antwerpen