2018-01-04 15:06:53

Bubble Post trekt de duurzame lijn van Dagvers door tot bij jou thuis

Lotte Baert


Dagvers trekt resoluut de kaart van duurzaamheid. Niet alleen in de keuze van de ingrediënten voor onze maaltijden, maar ook in de keuze van al onze partners.

Al vanaf het prille begin is Bubble Post een trouwe partner van Dagvers. Bubble Post is de enige duurzame logistieke partner op de markt, die onze maaltijden gekoeld naar hun bestemmingen kan brengen. Ecologisch én voor een eerlijke verloning. Want ook dat vinden we belangrijk.

CEO Inge De Clerck: “Dagvers koos voor Bubble Post omdat ze voor gekoeld transport de enige duurzame oplossing bieden. Een logische keuze dus. Bovendien delen ze onze visie en denken ze met ons mee als start-up.”


Bubble Post kiest steeds voor het meest efficiënte, duurzame vervoersmiddel. Momenteel gebeuren de gekoelde leveringen voor Dagvers met een bestelwagen op aardgas. Zodra er een meer ecologische manieren beschikbaar is, schakelt Bubble Post daarop over. Zo hopen ze, net als in Nederland, ook in Antwerpen snel de Bubble Stint in te kunnen zetten; een nieuw elektronisch voertuig uit de categorie ‘bijzondere bromfiets’.

 Aan huis leveren versus afhaalpunten

E-commerce en duurzaamheid, het zijn niet altijd de beste vrienden. Onze gewoonte om online te bestellen en je bestelling de volgende dag thuis te laten leveren, eist zijn tol. De luchtvervuiling en het fileleed kreunen er extra onder. Niet alleen economisch, maar ook ecologisch en maatschappelijk moeten we nadenken over duurzamere oplossingen.  

Onderzoek leert ons dat de belangrijkste vervuiling in de zogenaamde ‘last mile’gebeurt. Daarom promoten we met Dagvers het gebruik van afhaalpunten. Uit onderzoek van E-Green blijkt dat, wanneer 75% van de leveringen via afhaalpunten zou gebeuren, de kost en ecologische voetafdruk van die ‘last mile’ met 60 tot 80% zou dalen. Daarbij wordt er wel aangenomen dat de consument het pakje te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer gaat afhalen. Of met de auto, wanneer het afhaalpunt onderweg is.

Wij vinden het belangrijk om bewustwording te creëren rond de impact van (gratis) thuisleveringen. ‘There is no such thig as a free lunch’. Gratis levering bestaat niet en gaat vaak ten koste van het milieu of van arbeidsomstandigheden. We promoten actief onze maaltijden af te halen bij een afhaalpunt bij jou in de buurt. Dat is wel gratis. Is er geen afhaalpunt in de buurt? Dan is thuislevering natuurlijk een optie. Voor 7,5 euro leveren wij je maaltijden op jouw gekozen leverpunt op het gewenste uur. En dat vanaf nu niet enkel in Antwerpen en omstreken, maar ook in Gent en Brussel.


Contact

Italiƫlei 227

2000 Antwerpen