Veelgestelde vragen

 

 1. Wie is Dagvers?

  Dagvers is een coöperatieve onderneming. We zijn officieel opgericht op 8 maart 2017 na een succesvol voortraject. In oktober 2016 lanceerden we een crowdsourcing om ons idee te toetsen. Meer dan 500 mensen namen deel. In december 2016 sloten we een geslaagde reward based crowdfunding af. We haalden meer dan 10.000 euro op. Het betekende de definitieve start van Dagvers.

 2. Wat doet Dagvers?

  Wij zijn een organisatie die gezonde en kindvriendelijke kant-en-klaarmaaltijden met biologische* ingrediënten aanbiedt. Geproduceerd in een korte keten, artisanaal bereid door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Lees er hier meer over

  *Alle gerechten op onze website zijn biologisch, tenzij anders vermeld. (Biocontrole BE-BIO-01)

 3. Hoe dagvers is Dagvers?

  Ultravers. Indien mogelijk oogst de boer de groenten zo kort mogelijk voor de bereiding. Het is een kwestie van dagen. De bereide gerechten trachten we nog dezelfde dag van de bereiding te leveren en ten laatste de volgende dag.

 4. Van waar komen de ingrediënten?

  Momenteel halen we de meeste ingrediënten en groenten bij een biologische groothandel. Het vlees halen we bij boer Robby van Hoeve het Blokhuis. De duurzame vis komt van de coöperatieve onderneming Vesche Vis. De ‘lelijke’ maar overheerlijke patatjes werden geoogst door Warnez NV. Op Sunria kunnen we rekenen voor de rijst. We werken er verder aan om in de nabije toekomst zo veel mogelijk met lokale bioboeren te werken. We zijn echter afhankelijk van hun teelplan. De natuur wachtte niet op de lancering van Dagvers. Maar uitstel is geen afstel!

 5. Welke ingrediënten zijn biologisch?

  Alle ingrediënten zijn van biologische oorsprong tenzij anders vermeld. (Biocontrole BE-BIO-01)

 6. Wat met allergenen?

  Onze gerechten kunnen allergenen bevatten. Voor meer informatie per gerecht, contacteer ons.

 7. Wie kookt de maaltijden?

  We stelden zelf een keukenteam samen. Wij werken met twee straffe keukenmedewerkers, bijgestaan door een professionele kok. De keukenmedewerkers zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die we zo een kans geven op een goede job. Bekijk ons volledige team.

 8. Hoe duurzaam is de verpakking?

  We starten deels met een standaard verpakking uit plastic met een plastic sealing. We willen zo snel mogelijk overstappen naar een verpakking uit bioplastic. De eerste contacten en proeven zijn achter de rug. De papieren wrap? Die is FSC-gecertificeerd, dus gemaakt van bomen uit duurzaam bosbeheer.

 9. Wat zit er in de maaltijden?

  We voorzien per maaltijd van 550 gr. 100 gr. vlees/eiwitten of vegetarisch alternatief, 250 gr. groenten en 150 gr. koolhydraten + 50 gr. saus of extra’s. De klemtoon ligt op verse groenten. We volgen de nieuwe trends in de voedingsindustrie, gastronomie en wetenschap.

 10. Wat zit er in de soep?

  De soep maken we van groenteoverschotten van het veld. We bieden porties van een liter tegen een budgetvriendelijke prijs aan.

 11. Waar vind ik de maaltijden van Dagvers?

  Je vindt de maaltijden van Dagvers bij verschillende filialen van de bio-supermarktketen Origin'O. We hopen gauw ons aanbod uit te breiden naar andere lokale biowinkels. 

 12. Kan ik ook Dagvers maaltijden op mijn bedrijf laten leveren?

  Dat kan, als er genoeg interesse is, kunnen wij een aanbod op maat voor uw bedrijf uitwerken. Lees meer over ons bedrijvenaanbod.

 13. Heeft Dagvers nog versterking van zijn team nodig?

  Blijf op de hoogte over onze vacatures via onze nieuwspagina.

 14. Waar kan ik met persvragen terecht?

  Bij Inge, de initiatiefneemster/woordvoerster. Bekijk onze perspagina.

 15. Meer vragen?

  Stel ze via info@dagvers.org of 03 289 35 66.

   

Contact

Italiƫlei 227

2000 Antwerpen