Veelgestelde vragen

 

 1. Wie is Dagvers?

  Dagvers is een coöperatieve onderneming. We zijn officieel opgericht op 8 maart 2017 na een succesvol voortraject. In oktober 2016 lanceerden we een crowdsourcing om ons idee te toetsen. Meer dan 500 mensen namen deel. In december 2016 sloten we een geslaagde reward based crowdfunding af. We haalden meer dan 10.000 euro op. Het betekende de definitieve start van Dagvers.

 2. Wat doet Dagvers?

  Wij zijn een organisatie die gezonde en kindvriendelijke kant-en-klaarmaaltijden met biologische ingrediënten aanbiedt. Geproduceerd in een korte keten, artisanaal bereid door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en duurzaam geleverd. Lees er hier meer over.

 3. Hoe dagvers is Dagvers?

  Ultravers. Indien mogelijk oogst de boer de groenten zo kort mogelijk voor de bereiding. Het is een kwestie van dagen. De bereide gerechten trachten we nog dezelfde dag van de bereiding te leveren en ten laatste de volgende dag.

 4. Van waar komen de ingrediënten?

  Momenteel halen we de meeste ingrediënten en groenten bij een biologische groothandel. Het vlees halen we bij boer Robby van Hoeve het Blokhuis. De duurzame vis komt van de coöperatieve onderneming Vesche Vis. De ‘lelijke’ maar overheerlijke patatjes werden geoogst door Warnez NV. Op Sunria kunnen we rekenen voor de rijst. We werken er verder aan om in de nabije toekomst zo veel mogelijk met lokale bioboeren te werken. We zijn echter afhankelijk van hun teelplan. De natuur wachtte niet op de lancering van Dagvers. Maar uitstel is geen afstel!

 5. Welke ingrediënten zijn biologisch?

  Alle groenten, vlees, vis en kaas zijn biologisch.

 6. Wat met allergenen?

  Onze gerechten kunnen allergenen bevatten. Voor meer informatie per gerecht, contacteer Lotte.

 7. Wie kookt de maaltijden?

  We stelden zelf een keukenteam samen. Jan is onze kok met jarenlange kookervaring in een sociale keuken. Hij wordt bijgestaan door twee straffe keukenmedewerkers. Het zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die we zo een kans geven op de arbeidsmarkt. Bekijk ons volledige team.

 8. Wie levert de maaltijden?

  Onze maaltijden worden geleverd door Bubble Post. Zij zijn een duurzaam transportbedrijf. Ze werken zo veel mogelijk via (gekoeld) fietstransport. Een ecologische oplossing dus!

 9. Hoe duurzaam is de verpakking?

  We starten deels met een standaard verpakking uit plastic met een plastic sealing. We willen zo snel mogelijk overstappen naar een verpakking uit bioplastic. De eerste contacten en proeven zijn achter de rug. De papieren wrap? Die is FSC-gecertificeerd, dus gemaakt van bomen uit duurzaam bosbeheer.

 10. Wat zit er in de maaltijden?

  We voorzien per maaltijd van 550 gr. 100 gr. vlees/eiwitten of vegetarisch alternatief, 250 gr. groenten en 150 gr. koolhydraten + 50 gr. saus of extra’s. De klemtoon ligt op verse groenten. We volgen de nieuwe trends in de voedingsindustrie, gastronomie en wetenschap.

 11. Wat zit er in de soep?

  De soep maken we van groenteoverschotten van het veld. We bieden porties van een liter tegen een budgetvriendelijke prijs aan.

 12. Waar bestel ik?

  Bestellen doe je via deze website. Klik hier. In enkele muisklikken stel je zelf een weekmenu samen voor jou en je gezin.

 13. Hoe bestel ik?

  Kies per dag jouw gewenste gerecht. Duid vervolgens de gewenste portie aan.

  • kinderportie (350 gr.)
  • volwassenenportie (550 gr.)
  • duo pack (twee dezelfde volwassenenporties – 1.100 gr.)
  • family pack (twee dezelfde kinderporties + twee dezelfde volwassenenporties – 1.800 gr.)

  Kies daarna het aantal porties. Voeg een dagsoep bij indien gewenst. Klik bestel!

 14. Hoe betaal ik?

  Betalen gaat enkel elektronisch. Dat kan via Bancontact, CBC Online, KBC Online, Mastercard en Visa.

 15. Wie bel ik met problemen rond mijn bestelling / levering?

  Bel ons op 03 289 35 66. Nele of een collega helpt jou met plezier verder.

 16. Waar haal ik mijn maaltijden op?

  Je kunt jouw maaltijden ophalen bij een van de verschillende leverpunten in de regio Antwerpen. Wat jou het beste past! Ontdek ze hier.

 17. Hoe zit het met de levering aan huis?

  Dat is mogelijk. Voor thuislevering betaal je wel 7,5 euro per levering. We garanderen de duurzame fietstransporteurs van Bubble Post namelijk een eerlijke prijs voor hun ecologische oplossing. Je kunt kiezen tussen twee tijdslots: van 15-18 uur of van 18-21 uur. Die voorkeur geef je aan tijdens het bestelproces.

 18. Hoe werkt levering op mijn bedrijf?

  Voor een individuele levering op je bedrijf betaal je 7,5 euro per levering. Zijn er meer dan 50 medewerkers van hetzelfde bedrijf/bedrijfpark klant? Dan is de levering gratis. Lees meer over ons bedrijvenaanbod.

 19. Waar is Dagvers actief?

  Voor particulieren is Dagvers momenteel actief in de regio Antwerpen. Postcodes waar wij leveren: 2000, 2018, 2020, 2060, 2100, 2140, 2170,2600, 2610, 2640 en 2660.
  voor bedrijven geldt dezelfde regio, maar bij grote bestellingen kunnen we verder uitwijken. Lees meer over ons bedrijvenaanbod.

 20. Heeft dagvers nog versterking van zijn team nodig?

  Blijf op de hoogte over onze vacatures via onze nieuwspagina.

 21. Waar kan ik met persvragen terecht?

  Bij Inge, de initiatiefneemster/woordvoerster. Bekijk onze perspagina.

 22. Meer vragen?

  Stel ze via info@dagvers.org of 03 289 35 66.

   

Contact

Italiƫlei 227

2000 Antwerpen