Dagvers verwelkomt 129 aandeelhouders via crowdfunding

Na een campagne van twee maanden hebben we onze crowdfunding succesvol afgerond. Via het platform BoleroCrowdfunding haalden we welgeteld 170.000 euro op via verkoop van aandelen. De doelstelling lag op minimum 100.000 euro. Bijna 130 investeerders kochten aandelen. Hierdoor mogen ze zich nu aandeelhouder van onze coöperatieve onderneming noemen.

Dagvers verwelkomt 129 aandeelhouders via crowdfundingIn maart lanceerden wij onze financiële crowdfunding. Halfweg stond de teller al op het minimum beoogde bedrag van 100.000 euro. Nog eens een maand later eindigde onze campagne op 170%. 129 investeerers kochten aandelen en genieten zo van de Tax Shelter, waardoor ze 45% van hun investering recupereren via hun personenbelasting. De minimuminvestering bedroeg 500 euro, de maximum 5.000 euro.

“We zijn blij met het enthousiasme van de particuliere investeerders voor ons project. We kijken ernaar uit om samen met hen van Dagvers een succes te maken”, zegt Inge De Clerck, initiatiefnemer en woordvoerder van Dagvers. “Een duurzaam en coöperatief project is niet wat traditioneel de meeste investeerders trekt, alhoewel het tij aan het keren is naar ons gevoel. Het enthousiasme rond Dagvers is groot, niet alleen van investeerders. Eerlijkheidshalve wil ik hier toch aan toevoegen dat de incentive van de overheid waarbij particuliere investeerders 45% belastingvoordeel genieten, zeker bijgedragen heeft aan het succes van onze campagne. Dat, samen met het feit dat Dagvers al verschillende financiële investeerders aantrok, waaronder investeerders via BAN Vlaanderen.”