15/03 – Investeer voordelig in Dagvers via BoleroCrowdfunding

Vanaf vandaag kan iedereen aandelen kopen van onze coöperatieve onderneming Dagvers CVBA. De investering verloopt via BoleroCrowdfunding, een onderneming van de KBC-groep. Daardoor geniet elke investeerder van 45% fiscaal voordeel dankzij de recent gelanceerde Tax Shelter voor crowdfunding. De minimuminvestering bedraagt 500 euro, de maximuminvestering 5.000 euro. Oftewel tussen de 5 en 50 aandelen. Het doel van deze crowdfunding ligt op minstens 100.000 euro.

C-aandeelhouders

Wie investeert in Dagvers via deze crowdfunding wordt zo vennoot. Zijn aandelen worden in de coöperatieve onderneming ondergebracht in de C-categorie. We hebben in totaal zes verschillende aandeelhouderscategorieën:

A: de oprichters (waaronder de afgevaardigde bestuurder)
B: de financiële stucturele investeerders
C: de private investeerders via crowdfunding
D: werkende vennoten/personeel in loondienst/ professionals
E: klanten
F: leveranciers-partners

Voordelen als investeerder via crowdfunding

  • winstdeelname
  • een interessante uitstapregeling (mogelijk na vier jaar)
  • een stem in de algemene vergadering volgens het principe een stem per vennoot
  • participatie in de coöperatie indien gewenst.

Voordelige Tax Shelter

Bijkomend voordeel voor investeerders via crowdfunding is dat zij voor hun totale investering 45% fiscaal voordeel krijgen van de overheid. Dit is een nieuwe regeling die Tax Shelter heet. Dus: ze kunnen 45% van hun investering in mindering brengen van hun te betalen persoonsbelastingen.

Hoe investeren?

Surf naar ons project op BoleroCrowdfunding. Om details te bekijken en te investeren is registratie noodzakelijk.

Er zijn maximaal 60 dagen de tijd om succesvol het gewenste financieringsbedrag op te halen. Dit betekent dat we op 14 mei 2017, klokslag middernacht 100.000 euro moeten opgehaald hebben via Bolero Crowdfunding.

Kanaal Z berichtte erover